Gogoşari umpluţi cu vinete din: gogosar, vinete, ulei, otet, hrean, frunze de telina, ienibahar, apa, sare, piper boabe. Ingrediente: 4 kg gogosari 2 kg vinete 1 l ulei 1 l otet 10-12 bucati hrean 1 legatura frunze de telina 1 lingura ienibahar 2 l apa sare piper boabe Mod de preparare: Alegeţi vinete cu […]
Gogosari conservati la rece
PrinteazaGogosari conservati la rece din: gogosari, zahar, otet, sare neiodata, salicilat, foi de dafin, frunze de telina, radacini de hrean.
- 5 kg gogosari (1 kg la un borcan de 1 l)
- 250 g zahar
- 1/2 l otet
- 4 linguri sare neiodata
- 1 lingurita salicilat
- boabe de piper
- foi de dafin
- frunze de telina
- 4-5 radacini de hrean
Mod de preparare:
Speli gogoşarii. Ii tai în 4, îndepărtând cotoarele şi seminţele. Pui gogoşarii într-un castron mare şi pre-sari zahărul.
Amesteci, acoperi vasul şi laşi gogo-şarii aşa pentru 4-5 ore. Dizolvi în oţet sarea şi salicilatul şi le torni peste gogoşari.
Amesteci şi păs-trezi vasul acoperit, în frigider, pentru 24-48 de ore. Din când în când, scoţi vasul şi amesteci.
Gogoşarii îşi vor lăsa zeamă în castron. Aranjezi gogoşarii în borcane de 1 litru, presându-i uşor şi intercalând boabe de piper, foi de dafin, frunze de ţelină. Pui deasupra beţe de hrean.
Torni peste gogoşari zeama pe care au lăsat-o în castron. Legi borcanele cu celofan dublu.
Gogosari conservati la rece
Pofta buna!
poate iti place si:
Gogoşari umpluţi cu vinete (muraturi)
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/gogosari-conservati-rece html