Gogosari copti
PrinteazaGogosari copti din: gogosari, zahar, sare grunjoasa, ulei, otet, crengute de visin.
Ingrediente:
- 3 kg gogosari
- circa 150 g zahar si sare grunjoasa
- aproximatic 150 ml ulei si otet
- crengute de visin
Mod de preparare:
Alegi gogoşarii sănătoşi, bine copţi, roşii, pe cât posibil, de dimensiuni apropiate. îi speli, îi ştergi cu un şervet şi îi cureţi cu grijă de cotor, seminţe şi pereţii care despart camerele, aceste vinişoare putând fi iuţi.
Pui în fiecare gogoşar câte o linguriţă cu vârf de zahăr şi o linguriţă rasă cu sare.
Scuturi gogoşarii ca să presari în interiorul lor sarea şi zahărul, apoi adaugi câte o linguriţă de ulei şi una de oţet.
Aşezi ardeii cu gura în sus, într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute. Sunt gata când îşi schimbă culoarea şi s-au înmuiat.
După ce s-au mai răcit, îi pui în borcane de 800- 1000 ml. în fiecare gogoşar se formează un lichid, astfel încât trebuie să-i aşezi cu atenţie în borcane, unul peste altul şi să îi presezi uşor. într-un borcan de 800 ml îti intră circa 7-8 gogoşari.
Prin presarea gogoşarilor, lichidul din gogoşari va umple borcanul.
Torni peste gogoşari lichidul rămas în tavă şi pui deasupra, în fiecare borcan, 2-3 crenguţe de vişin.
Capsezi borcanele şi le sterilizezi timp de 10 minute. Le laşi să se răcească acoperite, în apa în care au fiert.
Gogosari copti
Pofta buna!
Tocmai am facut niste gogosari copti :))