Gogosari crocanti in otet

Printeaza

Gogosari crocanti in otet din: gogosari, otet de vin, apa, zahar, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, sare, seminte de mustar, seminte de coriandru.

Acești gogoșari au un gust minunat și pot fi savurați ca un aperitiv sau ca un ingredient în diverse feluri de mâncare.

Ingrediente:

  • 1 kg gogoșari roșii sau verzi
  • 750 ml oțet de vin roșu sau oțet alb
  • 250 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 căței de usturoi, tăiați felii subțiri
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță boabe de piper negru
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță semințe de muștar
  • 1 linguriță semințe de coriandru

 

Mod de preparare:

Spălați și uscați bine gogoșarii. Tăiați-i în jumătăți sau în felii, în funcție de preferință.

Într-un vas mare, adăugați oțetul, apa, zahărul, usturoiul, foiile de dafin, boabele de piper, sarea, semințele de muștar și semințele de coriandru.

Aduceți amestecul la punctul de fierbere și lăsați-l să fiarbă timp de 5 minute, amestecând din când în când.

Adăugați gogoșarii în oțetul fierbinte și amestecați pentru a-i acoperi complet. Lăsați-i să fiarbă timp de aproximativ 3-5 minute, până când devin puțin moi, dar încă crocanți.

Folosind o spatulă, așezați gogoșarii fierbinți în borcane curate și uscate. Turnați peste ei lichidul de oțet fierbinte, asigurându-vă că aceștia sunt complet acoperiți.

Închideți borcanele ermetic și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.

Acești gogoșari vor fi gata de consum după câteva zile, când vor avea un gust fantastic.

Gogosari crocanti in otet

În funcție de cantitatea de ulei folosit pentru prăjire, un borcan de 100 gogoșari în oțet poate conține aproximativ

  • 15-20 de calorii
  • 3-5 grame de carbohidrați
  • 1-2 grame de proteine
  • foarte puține grăsimi

Istoria gogoșarilor în oțet este veche și bogată. Acest preparat tradițional este popular în multe țări din Europa și Asia și a fost folosit pentru a conserva gogoșarii în timpul iernii sau pentru a adăuga savoare mâncărurilor.

În România, gogoșarii în oțet sunt un aperitiv iubit, care face parte din bucătăria tradițională și este adesea servit alături de brânză și pâine proaspătă. Această rețetă combină tradiția cu un gust modern și bogat în arome.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Gogosari murati in otet

Gogosari murati in otet

Gogosari murati in otet din: gogosari, otet, zahar, untdelemn, sare, dafin, piper, mustar. Ingrediente: 50-60 gogoşari un litru oţet de 9° 250 g zahăr 260 ml untdelemn 2 linguri sare 2-3 foi de dafin câteva boabe de piper boabe de muştar câteva frunze de vişin   Mod de preparare: Gogoşarii rămaşi, pătaţi sau loviţi, nu […]

 

Gogosari in otet cu chimen

Gogosari in otet cu chimen din: gogosari, otet alb, boabe de mustar, zahar, chimen, sare. Ingrediente: 500 g gogosari 550 ml otet alb 10 boabe de mustar 20 g zahar 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Se curata gogosarii de cotoare, se scot semintele, se spala si se taie fasii. Se […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.