Gogosari cu miere si otet
PrinteazaGogosari cu miere si otet din: gogosari rosii, ardei, otet, apa, miere, zahar, foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper, frunze de telina, sare.
- 3 kg gogosari rosii
- 2 kg ardei galbeni
- 2 l otet
- 1 l apa
- 250-300 g miere
- 400 g zahar
- condimente (foi de dafin, boabe de mustar si de piper)
- frunze de la telina
- 3 linguri cu sare
Mod de preparare:
Curăţă gogoşarii şi ardeii, spală-i şi taie-i în 4 sau în 8. Intr-o oală mare, fierbe apa cu oţetul, sarea, zahărul, mierea şi o parte din mirodenii.
Când zeama clocoteşte, opăreşte în ea gogoşarii şi ardeii, după care lasă-i la scurs şi răcit.
Pune pe fundul borcanelor mirodeniile rămase (câteva boabe de piper, hrean şi 1-2 frunze de dafin) şi apoi aşază gogoşarii cu gura în sus.
La sfârşit, pune deasupra gogoşarilor din fiecare borcan câte o frunză de ţelină, toarnă zeama şi închide borcanele ermetic.
Gogosari cu miere si otet
Pofta buna!