Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor
PrinteazaGogosari cu muschiulet de vita la cuptor din: gogosari, ceapa, muschiulet de vita, sare, piper, rozmarin, smantana, miere, unt, ulei de masline.
- 6 gogoşari
- 3-4 cepe
- 600 g muşchiuleţ de vită
- sare
- piper
- rozmarin
- 3-4 linguri de smântână
- 2 linguri de zahăr sau miere
- 50 g unt
- 4 linguri de ulei de măsline
Preparare:
Se taie muşchiuleţul de vită cubuleţe sau fâşii potrivite, dar nu foarte subţiri, deoarece se pot rupe şi dau un aspect neplăcut. Se pun la prăjit în tigaie, cu puţin unt şi ulei de măsline.
Se lasă câteva minute pe o parte şi câteva minute pe cealaltă parte, să se rumenească. Separat, se curăţă gogoşarii, se taie fâşii destul de groase şi se pun într-o cratiţă să se călească în puţin ulei. După ce s-au înmuiat, peste ei se pune şi ceapa tăiată bucăţi mari şi carnea prăjită.
Se mai amestecă timp de câteva minute pe aragaz şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă mierea sau zahărul si la sfârşit, rozmarinul. Se bagă în cuptorul încins.
Pofta buna!
Foarte buna reteta, am facut si m-a uns pe suflet. Mie una imi place si carnea de vita la nebunie