Muraturi – Beneficiile muraturilor pentru sanatate. Murăturile reprezintă legume sau fructe care sunt conservate prin procesul de fermentare sau marinare într-o soluție de apă, sare și uneori oțet. Acest proces nu doar prelungește durata de viață a alimentelor, dar creează și un gust caracteristic și o textură diferită față de legumele proaspete. Iată câteva aspecte […]
Gogoşari fâşii în sos cu bulion
PrinteazaGogoşari fâşii în sos cu bulion din: gogosari, otet, ulei, zahar, bulion, sare grunjoasa, apa, foi de dafin, boabe de piper.
Ingrediente:
- 5 kg gogosari
- 500 ml otet
- 500 ml ulei
- 500 g zahar
- 80 g bulion
- 1 lingura sare grunjoasa, neiodata pentru muraturi
- 200 ml apa
- 5-6 foid e dafin
- 1 lingurita boabe de piper
Mod de preparare:
Speli gogoşarii şi îi tai în sferturi, îndepărtând cotoarele şi seminţele, apoi fi tai în fâşii înguste.
Fierbi pentru 2-3 minute oţetul împreună cu apa, uleiul, zahărul, bulionul şi sarea.
Adaugi foile de dafin, boabele de piper, apoi gogoşarii, pe care îi opăreşti timp de 1 minut.
Ii scoţi cu o paletă şi, cât sunt fierbinţi, fi pui în borcane de 400 ml.
Torni în borcane lichidul în care ai opărit, înfiletezi capacele şi laşi borcanele să se răcească sub pături, până a doua zi.
Gogoşari fâşii în sos cu bulion
Pofta buna!
Muraturi – Beneficiile muraturilor pentru sanatate
Pofta buna!