Gogosari cu hrean
PrinteazaGogosari cu hrean din: gogosari, otet din vin, zahar, boabe de mustar, boabe de piper, boabe de coriandru, radacina de hrean.
Ingrediente:
- 3 kg gogosari
- 1 l otet din vin
- 500 h zahar
- cate 1 lingura boabe de mustar si piper
- 1 lingura boabe de coriandru
- 5-6 radacini de hrean
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi tai în sferturi gogoşarii roşii. Caramelizezi 250 g zahăr şi îl stingi cu 500 ml oţet din vin, apoi le laşi să fiarbă.
în această zeamă, opăreşti pe rând gogoşarii, pentru 10-15 secunde. îi scoţi cu o paletă.
După ce ai opărit toţi gogoşarii, adaugi în vasul cu lichid zahărul şi oţetul rămase, boabele de piper şi de muştar, coriandrul şi continui fierberea 2-3 minute.
Aşezi gogoşarii călduţi în borcane curate de 800 ml. Cureţi hreanul şi îl tai în bastonaşe pe care le aşezi deasupra, în cruce.
Cu lichidul cald, acoperi gogoşarii şi închizi ermetic borcanele, cu ajutorul capacelor cu filet.
Aşezi borcanele în cămară, în locuri cât mai întunecoase, pentru ca gogoşarii să-şi păstreze culoarea.
Gogosari cu hrean
Pofta buna!
Chiar cautam o reteta de gogosari 🙂
Anul asta o sa incerc si eu sa pun gogosari