Gogosari cu hrean

Printeaza

Gogosari cu hrean din: gogosari, otet din vin, zahar, boabe de mustar, boabe de piper, boabe de coriandru, radacina de hrean.

Ingrediente:

  • 3 kg gogosari
  • 1 l otet din vin
  • 500 h zahar
  • cate 1 lingura boabe de mustar si piper
  • 1 lingura boabe de coriandru
  • 5-6 radacini de hrean

 

Mod de preparare:

Cureţi, speli şi tai în sferturi gogoşarii roşii. Caramelizezi 250 g zahăr şi îl stingi cu 500 ml oţet din vin, apoi le laşi să fiar­bă.

în această zeamă, opăreşti pe rând gogoşarii, pentru 10-15 secunde. îi scoţi cu o paletă.

După ce ai opărit toţi gogoşarii, adaugi în vasul cu lichid zahărul şi oţetul rămase, boabele de piper şi de muştar, coriandrul şi con­tinui fierberea 2-3 minute.

Aşezi gogoşarii călduţi în borcane curate de 800 ml. Cureţi hreanul şi îl tai în bastonaşe pe care le aşezi deasupra, în cruce.

Cu lichidul cald, acoperi gogoşarii şi închizi ermetic borcanele, cu ajutorul capacelor cu filet.

Aşezi borcanele în cămară, în locuri cât mai întunecoase, pentru ca gogoşarii să-şi păstreze culoarea.

 

Gogosari cu hrean

Gogosari_cu_hrean

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Chiar cautam o reteta de gogosari 🙂

  2. Anul asta o sa incerc si eu sa pun gogosari

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.