Gogosari in otet cu hrean
PrinteazaGogosari in otet
- 10 kg gogoşari
- 1 kg oţet
- 1 kg zahăr
- 1 lingură de piper
- 1 linguriţă de enibahar
- 50 g boabe de muştar
- 200 g sare mare
- frunze de ţelină
- 4-5 fire de hrean
- foi de dafin
Mod de preparare:
Sunt foarte gustoşi şi uşor de făcut pentru că nu trebuie opăriţi. Siropul se pune crud.
Se spală gogoşarii şi se curăţă de cotor, apoi se taie în 4-5 bucăţele şi se pun într-un vas mai mare, după care se stropesc cu sare şi turnăm peste gogoşari siropul făcut din oţet, zahăr şi sare.
Învârtim cu lingura până se topeşte zahărul şi sarea, lăsăm să stea timp de patru până la cinci ore, între timp, îi mai învârtim în vas ca să fie cuprinşi toţi în sirop.
După ce au lăsat zeamă, punem gogoşarii în borcane, intercalăm printre ei frunze de ţelinăşi rădăcini de hrean.
Deasupra punem, în fiecare borcan, boabe de piper, enibahar, muştar şi câte o foaie de dafin.
Punem beţişoare şi turnăm siropul, apoi legăm borcanele şi le dăm la beci.
Pofta buna!