Gogoşari în oţet cu miere

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosari in otet cu miere din: gogosari, usturoi, ulei, otet de masa, miere de albine, sare, foi de dafin, boabe de piper negru, crenguta de telina si leustean.

Ingrediente:Gogoşari în oţet cu miere

  • 5 kg gogosari
  • 400 g usturoi
  • 1 l ulei
  • 0,5 l otet de masa
  • 150 g miere de albine
  • 2 lingurite cu sare
  • 10 foi de dafin
  • 20 boabe de piper negru
  • crengute de telina
  • leustean

 

Mod de preparare:

Spală gogoşarii, şterge-i, curăţă-i şi taie-iîn felii potrivite. Curăţă usturoiul. Sterilizează borcanele şi capacele şi pune-le cu gura-n jos pe un prosop de bucătărie. Topeşte mierea de albine şi amestec-o cu uleiul, oţetul şi sarea.

Toarnă o parte din marinata intr-un ceaun impreuna cu cateva frunze de dafin, catei de usturoi si boabe de piper.

Pune ceaunul la foc mare, iar cand incepe sa fiarba, adauga o parte din gogosari. Amesteca bine, ca marinata sa acopere gogosarii, iar cand incepe sa fiarba, scade focul la jumatate si mai lasa 4-5 minute.

Pe un fund de lemn, langa aragaz, pune un borcan sterilizat, in care bagi cu o lingura de lemn felii de gogosari din oala de pe foc.

Preseaza cu lingura, ca sa intre mai multi in borcan. Strecoara printre ei usturoi, dafin si boabe de piper, plus o crenguta oparita de leustean sau telina. Toarna marinata (trebuie sa fie limpede, nu tulbure) pana ce borcanul se umple ochi.

Pune capacul direct pe lichid, astfel incat sa nu ramana aer in borcan. Procedeaza la fel pana umpli toate borcanele.

Pune borcanele la caldura (acoperite cu o patura) cu gura in jos si lasa-le acolo 48 de ore.

Gogoşari în oţet cu miere

Gogoşari în oţet cu miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.