Gogosari la otet

Printeaza

O reteta simpla de gogosari la otet din: gogosari, morcovi, boabe de struguri negri, usturoi, hrean, seminte de mustar, sare, otet si conopida.

Ingrediente:Gogosari la otet

  • gogoşari
  • morcovi
  • boabe de struguri negri
  • căţei de usturoi
  • un hrean
  • seminţe de muştar

pentru zeamă:

  • la 4 litri de apă se pun două linguri de zahăr
  • un vârf de cuţit de sare
  • un litru de oţet

facultativ:

  • conopidă

 

Mod de preparare:

Se aleg gogoşari foarte sănătoşi, se spală. Se fierbe zeama şi se trec „prin undă” gogoşarii (doar 30 de secunde) în aceasta, după care se aşază în straturi, în borcan, printre ei strecurându-se rondele de mor­covi, o bucată de hrean tăiată în patru pe lungime, mici ciorchini de struguri negri.

Dacă se doreşte, se pun şi bucheţele de conopidă. Se dă drumul în borcan şi căţeilor de usturoi (întregi, unii îi pun chiar nedescojiţi, în cămaşă) şi seminţelor de muştar.

Se toarnă deasupra zeama, se leagă borcanul şi se înfăşoară în mai multe pături groase, lăsându-i aşa 48 de ore, să se răcească în voie. în felul acesta se şi ste­rilizează.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.