Gogosari murati in otet
PrinteazaGogosari murati in otet din: gogosari, otet, zahar, untdelemn, sare, dafin, piper, mustar.
Ingrediente:
- 50-60 gogoşari
- un litru oţet de 9°
- 250 g zahăr
- 260 ml untdelemn
- 2 linguri sare
- 2-3 foi de dafin
- câteva boabe de piper
- boabe de muştar
- câteva frunze de vişin
Mod de preparare:
Gogoşarii rămaşi, pătaţi sau loviţi, nu se aruncă, ci se pun la murat tăiaţi în sferturi.
Se scot cotoarele şi seminţele, se îndepărtează părţile vătămate, se spală şi se taie în sferturi, apoi se lasă să se scurgă de apă.
La 50-60 gogoşari sunt necesare un litru oţet de 9°, nediluat cu apă, 250 g zahăr, 260 ml untdelemn, 2 linguri sare, 2-3 foi de dafin şi câteva boabe de piper. Se aşează vasul cu oţet pe foc să fiarbă.
In borcan se presară mai întâi un pachet cu boabe de muştar şi câteva frunze de vişin, peste care se aşează gogoşarii tăiaţi în sferturi. Deasupra se aşează frunze de ţelină şi două scândurele.
Se toarnă apoi oţetul clocotit şi se închide imediat borcanul cu folie adezivă.
Savurati!
Anul asta pun si eu gogosari in otet, pana acum n-am pus muraturi, sotul se ocupa de partea asta, anul asta am zis ca vreau sa incerc si eu