Gogosari murati in otet

Printeaza

Gogosari murati in otet din: gogosari, otet, zahar, untdelemn, sare, dafin, piper, mustar.

 

Ingrediente:

  • 50-60 gogoşari
  • un litru oţet de 9°
  • 250 g zahăr
  • 260 ml untdelemn
  • 2 linguri sare
  • 2-3 foi de dafin
  • câteva boabe de piper
  • boabe de muştar
  • câteva frunze de vişin

 

Mod de preparare:

Gogoşarii rămaşi, pătaţi sau loviţi, nu se aruncă, ci se pun la murat tăiaţi în sferturi.

Se scot cotoarele şi seminţele, se îndepărtează părţile vătă­mate, se spală şi se taie în sferturi, apoi se lasă să se scurgă de apă.

La 50-60 gogoşari sunt necesare un litru oţet de 9°, nediluat cu apă, 250 g zahăr, 260 ml untdelemn, 2 linguri sare, 2-3 foi de dafin şi câteva boabe de piper. Se aşează vasul cu oţet pe foc să fiarbă.

In borcan se presară mai întâi un pachet cu boabe de muştar şi câteva frunze de vişin, peste care se aşează gogoşarii tăiaţi în sferturi. Deasupra se aşează frunze de ţelină şi două scân­durele.

Se toarnă apoi oţetul clocotit şi se închide imediat bor­canul cu folie adezivă.

 

 

 

Savurati!

 

 

 

1 comentariu

  1. Anul asta pun si eu gogosari in otet, pana acum n-am pus muraturi, sotul se ocupa de partea asta, anul asta am zis ca vreau sa incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.