Gogosari cu chimen din: gogosari, otet alb, boabe de mustar, zahar, chimen, sare. Ingrediente: 500 g gogosari 550 ml otet 10 boabe de mustar 20 g zahar 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Se curata gogosarii de cotoare, se scot semintele, se spala si se taie fasii. Se pun in borcan. […]
Gogosari cu mustar
PrinteazaGogosari cu mustar din: gogosari, zahar, otet, ulei, mustar, foi de dafin, boabe de piper, conservant.
Ingredinte:
- 3 kg gogosari
- o cana cu zahar
- o cana cu otet
- 1 cana cu ulei
- 400 gr. mustar
- foi de dafin
- boabe de piper
- un pliculet de conservant
Mod de preparare
Gogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat.
Dupa aceea se taie in felii, pe lungime, felii groase cam de 4 cm.
Din mustar, ulei, otet si zahar se face o compozitie care se pune la fiert si in care se mai pun sare, piper boabe si foi de dafin dupa gust.
Dupa ce aceasta zeama a fiert, se oparesc in ea gogosarii, iar la sfirsit se pune un pliculet de conservant.
Se pun in borcane cit sint calzi.
Se servesc alaturi de mincaruri cu carne sau ca aperitiv.
Pofta buna!
poate iti place si:
Gogosari cu chimen
Pofta buna!