Gogosari in otet cu piper boabe
PrinteazaGogosari in otet cu piper boabe din: gogosari, zahar, sare, otet, morcovi, piper boabe.
Ingrediente:
- 3 kg gogoşari
- 10 lingurite zahăr
- 2 lingurite sare
- 300 ml oţet
- 5 morcovi
- piper boabe
Mod de preparare:
Se spală gogoşarii, se curăţă de seminţe şi se taie felii care se aşază într-o oală de inox sau un castron, care să nu oxideze.
Separat, se fierbe oţetul nediluat cu sare, zahăr şi piper, la foc potrivit. Când a început să dea în clocot, se ia de pe foc, apoi se toarnă fierbinte peste gogoşarii feliaţi.
Între timp, se spală bine morcovii şi se taie rondele, care se pun peste gogoşari. Se lasă să se răcească, apoi se dau la frigider.
Din când în când se mai amestecă gogoşarii în oţet. Se lasă până a doua zi. Se aranjează gogoşarii feliaţi şi rondelele de morcovi în borcane.
Boabele de piper se pun pe deasupra. Zeama în care au stat la macerat se toarnă în borcane, peste gogoşari.
Se închid ermetic şi apoi se depozitează la loc răcoros
Gogosari in otet cu piper boabe
Descoperă cum să prepari acest fel de mâncare delicios urmând pașii simpli și clar explicați din această rețetă.
Indiferent dacă ești un bucătar experimentat sau un novice în bucătărie, această rețetă îți va oferi toate instrucțiunile necesare pentru a obține un rezultat spectaculos.
Folosind ingrediente proaspete și de calitate, vei învăța să combini aromele și texturile într-un mod armonios, creând un preparat care va impresiona cu siguranță pe oricine.
Pofta buna!