Gogosari in suc de rosii
PrinteazaGogosari in suc de rosii din: rosii, gogosari, sare, boabe de piper, foi de dafin, zahar, ulei, frunze de telina, frunze de patrunjel.
- 15 kg rosii
- 4 kg gogosari
- sare
- 1 plic (20 g) boabe de piper
- 1 plic (15 g) foi de dafin
- 1 kg zahar
- 1 l ulei
- frunze de telina si de patrunjel
Mod de preparare:
Speli roşiile, le opăreşti şi le decojeşti, după care fie le treci prin separator, fie le strecori printr-o sită deasă.
Pui într-un tuci sucul de roşii obţinut şi îl fierbi până începe să se îngroaşe, respectiv până când volumul scade aproape la jumătate.
Intre timp, speli gogoşarii, îi cureţi de cotoare şi seminţe şi îi tai în sferturi, în vasul cu suc de roşii, adaugi gogoşarii, sarea, piperul, foile de dafin, zahărul şi uleiul.
Laşi să fiarbă 15 minute, apoi presari verdeaţa tocată şi laşi să fiarbă încă 5 minute.
Speli borcane de 800 ml şi le sterilizezi în cuptorul încins. Le scoţi cu tot cu tava şi torni gogoşari şi suc cald.
Capsezi borcanele sau le înfiletezi capacele şi le pui într-un coş, acoperite cu o pătură, să se răcească lent, până a doua zi, în acest fel sterilizându-se conţinutul.
Le etichetezi şi le depozitezi pe rafturile cămării. Foloseşti produsul la ciorbe şi tocăniţe.
Gogosari in suc de rosii
Pofta buna!