Gogosari umpluti cu conopida

Printeaza

Gogosari umpluti cu conopida

Ingrediente:

  • 20 gogoşari
  • 2 conopide
  • 2 legături de ţelină
  • 4 foi de dafin
  • 10 boabe de enibahar
  • 50 g boabe de muştar
  • 4 rădăcini de hrean
  • boabe de piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Gogosari umpluti cu conopida: Se face un baiţ dintr-un litru de oţet, 2 l de apăşi 500 g miere de albine. Gogoşarii de curăţă de cotor, apoi se undesc în baiţ timp de cinci minute, după care se scot şi se lasă la răcit.

Conopida se desface buchete mici şi se opăreşte cu apă sărată, apoi se lasă la răcit. Umplem gogoşarii cu conopidăşi îi aşezăm în borcane cu hrean şi frunze de ţelină printre ei.

Punem în fiecare borcan boabe de piper, enibahar, muştar şi foi de dafin. Gustăm oţetul şi dacă trebuie, adăugăm sare şi turnăm peste gogoşari.

Legăm borcanele cu celofan şi le dăm la beci. Baiţul se pune la fiert timp de cinci minute, apoi adăugăm gogoşarii să dea un clocot.

După ce s-au răcit, îi umplem cu bucheţele de conopidă

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.