Gogosari umpluti cu conopida si struguri
PrinteazaGogosari umpluti cu conopida si struguri
- 4 kg gogoşari
- 2 kg conopidă
- 1,5 kg struguri
- 1,5 l de oţet
- 6 l apă
- 600 g miere de albine
- 1 lingură de piper
- 1 linguriţă de enibahar
- 2-4 foi de dafin
- 50 g boabe de muştar
- 200-250 g sare
- frunze de ţelină
- 8 bucăţi de hrean
Mod de preparare:
Gogoşarii se curăţă de cotor şi seminţe, conopida se spală, apoi se opăreşte cu apă săratăşi se lasă la scurs, după care se spală strugurii şi se lasă la scurs.
Apa, oţetul, mierea, sarea, piperul, enibaharul şi foile de dafin se pun la fiert, apoi, pe rând, opărim gogoşarii.
Punem în borcane frunze de ţelinăşi hrean, apoi gogoşarii umpluţi cu bucheţele de conopidăşi, alternativ, gogoşarii umpluţi cu struguri.
Printre ei, punem iar frunze de ţelinăşi rădăcini de hrean.
Deasupra punem boabe de muştar, frunze de ţelină, hrean, beţişoare, apoi turnăm baiţul fierbinte. Legăm borcanele şi le dăm la beci.
Pofta buna!