Gogosari umpluti cu hribi

Printeaza

Gogosari umpluti cu hribi din: gogosari, otet, apa, hribi, zahar, ulei, sare, foi de dafin, boabe de piper, boabe de  mustar.

Ingrediente:Gogosari umpluti cu hribi

  • 3 kg gogoşari
  • 1 l oţet
  • 1 cană apă
  • circa 1,5 kg hribi
  • 250 g zahăr
  • 250 ml ulei
  • 1 lingură sare
  • foi de dafin
  • boabe piper
  • boabe muştar

 

Mod de preparare:

Fierbi oţetul cu apa, uleiul, zahărul, sarea şi cu mirodeniile.

Speli bine gogoşarii, le scoţi cotoarele şi, aşa întregi, îi treci prin această zeamă fierbinte câteva minute până îşi schimbă culoarea, apoi îi scoţi pe un platou încăpător.

In această zeamă fierbi puţin hribii, pe care, în prealabil, i-ai fiert bine separat. Apoi îi tai peştişori, îi treci prin zeamă, îi laşi puţin la răcit, după care umpli fiecare gogoşar şi îi aşezi în borcane, câte 2 încap în cele de 800 g.

Poţi să-i pui şi în borcane mari, iar la final, pui câte o frunză de ţelină pe fiecare gogoşar, de decor şi torni zeama fierbinte peste ei.

Le capsezi sau înfiletezi capacele şi pui borcanele în cămară sau pivniţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.