Gogosari umpluti cu hribi
PrinteazaGogosari umpluti cu hribi din: gogosari, otet, apa, hribi, zahar, ulei, sare, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar.
- 3 kg gogoşari
- 1 l oţet
- 1 cană apă
- circa 1,5 kg hribi
- 250 g zahăr
- 250 ml ulei
- 1 lingură sare
- foi de dafin
- boabe piper
- boabe muştar
Mod de preparare:
Fierbi oţetul cu apa, uleiul, zahărul, sarea şi cu mirodeniile.
Speli bine gogoşarii, le scoţi cotoarele şi, aşa întregi, îi treci prin această zeamă fierbinte câteva minute până îşi schimbă culoarea, apoi îi scoţi pe un platou încăpător.
In această zeamă fierbi puţin hribii, pe care, în prealabil, i-ai fiert bine separat. Apoi îi tai peştişori, îi treci prin zeamă, îi laşi puţin la răcit, după care umpli fiecare gogoşar şi îi aşezi în borcane, câte 2 încap în cele de 800 g.
Poţi să-i pui şi în borcane mari, iar la final, pui câte o frunză de ţelină pe fiecare gogoşar, de decor şi torni zeama fierbinte peste ei.
Le capsezi sau înfiletezi capacele şi pui borcanele în cămară sau pivniţă.
Pofta buna!