Gogosari umpluti cu orez
PrinteazaGogosari umpluti cu orez din: gogosari, ceapa, gulioare, dovlecei, morcovi, ardei, patrunjel, pastarnac, orez, busuioc, dafin, piper, boia, sare, ulei, bulion.
- 10 gogoşari
- 3 cepe
- 2 gulioare
- 2 dovlecei tineri
- 4 morcovi mari
- 1 ardei
- 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
- 200 g orez cu bob rotund
- 2 legături pătrunjel
- 1 linguriţă busuioc uscat mărunţit
- 2 foi de dafin
- boia dulce
- piper
- sare
- 100 ml ulei
- 2 linguri bulion
Mod de preparare:
Scoţi cotoarele gegoşarilor şi îi speli. Laşi orezul să se înmoaie în apă rece. Cureţi şi speli 2 cepe, guliile, ardeiul, dovleceii, morcovii şi albitura. Razi fin morcovii şi păstârnacul. Dai pe răzătoa-rea mare guliile şi dovleceii. Tai mărunt ardeiul.
Intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei încins, căleşti legumele până scad. După ce se răcesc, le amesteci cu orezul scurs, busuiocul, 1 legătură de pătrunjel fin tocat, boia, sare şi piper<după gust. Cu amestecul obţinut, umpli gogoşarii. îi căleşti în puţin ulei, pe toate părţile.
Ii pui într-un vas termorezistent, cu frunzele de dafin şi apă fierbinte, la cuptor, pentru 40 de minute.
Din ceapa rămasă, călită, verdeaţă şi bulionul diluat cu apă caldă, faci un sos pe care îl torni peste gogoşari în ultimele 10 minute de preparare.
Gogosari umpluti cu orez
Pofta buna!