Gogosari umpluti cu piept de curcan si conopida
PrinteazaGogosari umpluti cu piept de curcan si conopida din: gogosari, conopida, carne de curcan, ceapa, morcov, orez, ulei, pasta de ardei, pasta de rosii, sare, piper.
- 10-12 gogoşari de mărime medie
- 1 conopidă de 1/2 kg
- 700 g carne tocată din piept de curcan
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 linguri orez
- 2 linguri ulei
- 1 lingură pastă de ardei
- 1 lingură pastă de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli gogoşarii, îi cureţi de cotoare şi seminţe şi îi verifici să nu fie iuţi. Desfaci conopida în bucheţele.
Căleşti în ulei ceapa tocată, adaugi apoi morcovul şi orezul. Pui şi carnea, bucheţelele de conopidă, sare şi piper.
Cu acest amestec umpli gogoşarii, punând câteva bucheţele de conopidă în locul codiţei fiecărui gogoşar, ca un căpăcel.
Aşezi gogoşarii într-o cratiţă, torni pasta de ardei şi roşii, presari un praf de sare şi piper şi completezi cu apă, până acoperi gogoşarii.
Pui cratiţa în cuptor şi, când carnea este fiartă şi sosul scăzut, serveşti gogoşarii cu pătrunjel tocat.
Gogosari umpluti cu piept de curcan si conopida
Pofta buna!