Gogosari umpluti cu sos de castraveti

Printeaza

O reteta de gogosare umpluti cu ciuperci, ardei capia, cuscus, ceapa, marar, usturoi, ulei de masline, sare, piper si smantana.

Ingrediente:Gogosari umpluti cu sos de castraveti

  • 4 gogoşari cruzi
  • 300 g ciuperci
  • 4 ardei capia
  • 250 g cuşcuş
  • o ceapă
  • o legătură de mărar
  • 3 căţei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • smântână
  • castraveţi verzi

 

Mod de preparare:

Morcovii se spală, se fierb în apă cu sare, se lasă să se irăcească şi se taie rondele. Merele se spală, se curăţă de coajă şi icăsuţă cu seminţe, se taie cubuleţe şi se fierb cu puţină apă.

Cânţi s-au înmuiat se pun într-un bol ‘.împreună cu smântână, făina dizolvată cu puţină apă, sarea şi piperul. Se pasează cu un blender, se pune pe foc şi se lasă să fiarbă cinci minute.

Se opreşte focul, se adaugă untul, puţin suc de limetă, se presară pătrunjel tocat şi se lasă să se răcească. Intr-un castron se pune salata ruptă bucăţi, migdalele şi miezurile de nucă tocate, fileurile de peşte curăţate de oase şi tăiate în bucăţi mici.

Se adaugă măslinele, feliile de morcovi, sarea, piperul şi sucul de limete. Se amestecă, se pune în boluri şi se toarnă deasupra sosul de mere. Se servesc calzi sau reci, cu un sos din castraveţi tăiaţi cubuleţe, smântână şi usturoi pisat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.