Gogosari umpluti cu struguri
PrinteazaGogosari umpluti cu struguri din: gogosari, struguri, otet de mere, miere, sare grunjoasa, foaie de dafin, hrean, frunze de telina, boabe de piper.
- 2 kg gogosari sanatosi cat mai rosii
- 500 g struguri negri cat mai dulci
- 500 ml otet de mere
- 50 g miere (2-3 lingurite cu varf)
- 1 lingurita cu sare grunjoasa
- 1 foaie de dafin
- 2-3 bete de hrean
- frunze de telina
- boabe de piper
Mod de preparare:
Curata gogosarii de cotoare, seminte si nervuri. Spala strugurii, alege boabele cele mai sănătoase. Pregăteşte borcanele: pune pe fundul borcanului câteva frunze de ţelină, umple gogoşarii cu boabe de strugure şi aşază un strat de gogoşari umpluţi, cu deschizătura în sus, apoi un strat de boabe, din nou gogoşari umpluţi, până umpli borcanul. Deasupra, aşază 2-3 beţe de hrean.
Pune la fiert oţetul cu 500 ml de apă. Lasă să dea în două clocote, pune foaia de dafin, piperul, la de pe foc, adaugă sarea şi mierea. Amestecă, apoi toarnă fierbinte peste gogoşari. După o oră, leagă borcanele.
Gogosari umpluti cu struguri
Pofta buna!