Gogoşari umpluţi cu ghebe
PrinteazaGogoşari umpluţi cu ghebe din: gogosari, ghebe, ceapa, telina, hrean, morcovi, otet, apa, zahar, ulei, sare, usturoi, piper, foi de dafin.
- 5 kg gogosari
- 5 kg ghebe
- 2 kg ceapa
- 400 g telina
- 100 g hrean ras
- 100 g morcovi
- 1 l otet
- 3 l apa
- 250 g zahar
- 200 ml ulei
- 70 g sare
- 50 g usturoi
- 10 g piper
- 5 foi de dafin
Mod de preparare:
Curăţaţi gogoşarii de seminţe şi cotoare, spălaţi-i bine. Tăiaţi în felii ghebele şi fierbeţi-le în apă sărată. Fierbeţi ţelină şi morcovii. Căliţi ceapa tăiată mărunt, ţelină şi morcovii fierţi raşi pe răzătoarea mare.
Adăugaţi hreanul ras şi ghebele scurse de apa în care au fiert. Cu acest amestec, lăsat să se răcească, umpleţi gogoşarii şi aşezaţi-i în borcane. Fierbeţi într-o oală mai mare oţetul cu apa, zahărul, uleiul, sare, usturoi, piper şi dafin.
Turnaţi lichidul fierbinte peste gogoşari, punând un cuţit sub borcan, pentru a nu se crăpa. închideţi borcanele cu capace şi sterilizaţi-le 50 de minute. Lăsaţi-le să se răcească şi puneţi-le apoi la cămară.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- Gogoșari umpluți cu ghebe
- gogosari umpluti cu ghebe pt iarna
- https://www restaurantedelux ro/gogosari-umpluti-ghebe html