Gogosari umpluti cu orez din: gogosari, ceapa, gulioare, dovlecei, morcovi, ardei, patrunjel, pastarnac, orez, busuioc, dafin, piper, boia, sare, ulei, bulion. Ingrediente: 10 gogoşari 3 cepe 2 gulioare 2 dovlecei tineri 4 morcovi mari 1 ardei 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 200 g orez cu bob rotund 2 legături pătrunjel 1 linguriţă busuioc uscat mărunţit 2 foi […]
Gogosari umpluti cu morcovi si telina
PrinteazaGogosari umpluti cu morcovi si telina din: varza, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, ulei, foaie de dafin, cimbru, marar, piper macinat, sare, otet, gogosari.
Ingredinte:
- 1 1/2kg. varza
- 200 gr. morcovi si telina
- 150 gr. ceapa
- 100 gr. ardei gras
- 150 ml ulei
- o foaie de dafin
- frunze de telina
- cimbru
- marar
- 1/2 lingurita de piper macinat
- sare
- otet
- 25 de gogosari
Mod de preparare
Se toaca varza si se pune intr-un vas cu 30 gr. de sare.
Se toaca ceapa, se da pe razatoare zarzavatul si se caleste in ulei 1-2 minute, dupa care se adauga ardeiul gras taiat si varza bine stoarsa.
Se amesteca totul, se pun condimentele si se lasa compozitia pe foc 5 minute.
Se umplu gogosarii, se acopera cu rondele subtiri de telina sau de morcovi si se pun in borcane.
Otetul cu apa, sare si zahar (20 gr.) se fierbe in citeva clocote.
Cind s-a racit, se toarna peste gogosari si se leaga borcanul cu celofan.
Pofta buna!
poate iti place si:
Gogosari umpluti cu piept de curcan si conopida
Gogosari umpluti cu piept de curcan si conopida din: gogosari, conopida, carne de curcan, ceapa, morcov, orez, ulei, pasta de ardei, pasta de rosii, sare, piper. Ingrediente: 10-12 gogoşari de mărime medie 1 conopidă de 1/2 kg 700 g carne tocată din piept de curcan 1 ceapă 1 morcov 2 linguri orez 2 linguri ulei […]
Pofta buna!