Gogoşari umpluţi cu vinete (muraturi)
PrinteazaGogoşari umpluţi cu vinete din: gogosar, vinete, ulei, otet, hrean, frunze de telina, ienibahar, apa, sare, piper boabe.
- 4 kg gogosari
- 2 kg vinete
- 1 l ulei
- 1 l otet
- 10-12 bucati hrean
- 1 legatura frunze de telina
- 1 lingura ienibahar
- 2 l apa
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Alegeţi vinete cu seminţe puţine, din acelea lungi şi subţiri. Spălaţi-le şi tăiaţi-le în rondele, apoi prăjiţi-le pe ambele părţi în ulei încins. Când sunt gata, scoateţi-le pe hârtie absorbantă, ca să se scurgă de grăsime.
Spălaţi gogoşarii şi curăţaţi-i de seminţe şi cotoare. Umpleţi-i cu felii de vinete. Aşezaţi gogoşarii în borcane, deasupra lor puneţi un strat de felii de hrean şi peste acestea un strat de frunze de ţelină.
Din apă, oţet, condimente preparaţi o saramură pe care după ce o fierbeti câteva minute, turnaţi-o fierbinte peste gogoşari. închideţi borcanele şi apoi lăsaţi-le să se răcească.
Pofta buna!