Ceaiul Rize din Turcia: Istorie, Producție și Beneficii – Ceaiul Rize este unul dintre cele mai apreciate ceaiuri din Turcia, recunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său distinctiv. Acest ceai negru este o parte integrantă a culturii turcești, fiind consumat zilnic de milioane de oameni. Ceaiul Rize își are originile în regiunea Rize, situată […]
Gogoşari umpluţi cu vinete
PrinteazaGogosari umpluti cu vinete din: vinete, gogosari, suc de rosii, ulei, usturoi, miere, frunze de telina, sare, piper si hrean.
Ingrediente:
- 10 vinete tinere subtiri si lungi
- 15 gogosari rosii
- 2-3 l suc de rosii proaspat stors
- 200-300 ml ulei
- 15 catei de usturoi
- 4 linguri zahar sau miere
- frunze de telina
- sare
- piper
- hrean
Mod de preparare:
Gogoşari umpluţi cu vinete: Tăiaţi vinetele în rondele, preăraţi-le cu sare, lăsaţi-le să se scurgă, apoi ştergeţi- le şi prăjiţi-le pe ambele părţi în ulei.
Curăţaţi gogoşarii de cotoare şi seminţe, opăriţi-l minut în apă clocotită în care aţi pus sare şi piper. Lăsaţi-i să se scurgă.
Presăraţi în fiecare câte puţin zahăr sau ungeţi pereţii cu miere, apoi aşezaţi câte un căţel de usturoi, o frunză de ţelină şi felii de vinete prăjite. Puneţi deasupra beţişoare de hrean în cruce pentru a ţine umplutura.
Aşezaţi gogoşarii în borcane, turnaţi deasupra sucul de roşii, închideţi borcanele cu capace şi sterilizaţi la bain-marie 40 de minute în prima zi şi 25 în ziua următoare.
Pofta buna!
Ceai Negru cu Iasomie: o combinație elegantă și aromată, ideală pentru a te bucura de un moment de relaxare. Această infuzie unică aduce împreună robustețea ceaiului negru și parfumul delicat al florilor de iasomie, rezultând o băutură care nu doar încântă simțurile, dar și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Fie că îl savurezi dimineața pentru […]