Gogosari umpluti
PrinteazaO reteta de gogosari umpluti din: gogosari, carne tocata, orez, ceapa, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, patrunjel, sare si piper.
- 8 gogosari
- 600 g carne tocata (amestec vita/porc)
- 100 g orez
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- 2 linguri pasta de tomate
- 500 ml suc de rosii
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati-le gogosarilor partea de deasupra, curatati-i de cotoare si seminte, spalati-i si puneti-i sa se scurga de apa. Intre timp, tocati marunt ceapa curatata si spalata, apoi caliti-o in ulei 1-2 minute.
Adaugati carnea tocata si caliti-o impreuna cu ceapa 10 minute, amestecand-o din cand in cand, apoi puneti pastrama de tomate si omogenizati bine compozitie.
Luati tigaie de pe foc si adaugati orezul spalat in 2-3 ape si 2/3 din legatura de patrunjel tocat marunt. Potriviti de sare si piper, amestecati bine si cu acest amestec umplueti gogosari.
Puneti-i intr-o cratita turnati peste ei sucul de rosii, apoi puneti cratita la cuptor, la foc potrivit pentru circa 45-50 de minute.
Serviti cate 2 gogosari la o portie, stropiti cu sosul din cratita si presarati cu patrunjel ramas tocat marunt.
Gogosari umpluti
Pofta buna!