Gogosele aromate cu mere
PrinteazaGogosele aromate cu mere din: mere, zahar, lapte, ulei, oua, faina, praf de copt.
- 4 mere
- un plic zahăr vanilat
- ulei
- zahăr pudră, pentru servit
Pentru aluat:
- 200 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 2 ouă
- un praf de sare
- un plic praf de copt
- 250 g făină
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Făina, praful de copt, zahărul si sarea se amestecă. Se adaugă ouăle si 2 linguri cu ulei. Se amestecă diluând cu lapte turnat putin câte putin.
Se curătă merele de coajă si sâmburi, se taie rondele, se pun pe o tavă si se presară cu zahăr vanilat. Se trec apoi prin aluat si se pun la prăjit în baie de ulei.
Se scot pe servete de hârtie si, după răcire, se presară cu zahăr pudră.
Pofta buna!