Gogosele aromate
PrinteazaO reteta delicioasa de gogosele din: faina, lapte, unt, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, drojdie, ciocolata neagra, frisca, sare, ulei, zahar. pudra.
- 600 făină
- 125 ml apă călduţă
- 125 ml lapte
- 60 g unt topit
- 3 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 1 esenţă de vanilie
- coala de la o lămâie
- 25 g drojdie
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g friscă
- 1 praf de sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în apa călduţă şi se toarnă peste faină. Se presară zahărul, esenţa de vanilie, coaja rasă de lămâie şi un praf de sare.
Se adaugă laptele călduţ şi gălbenuşurile, apoi se încorporează untul topit. Se obţine un aluat elastic şi moale, care se lasă la crescut 30 de minute.
Se întinde o foaie groasă de aluat, din care se taie discuri cu un pahar mai mare. Se scoate apoi mijlocul fiecărui disc cu un pahar mai mic.
Se prăjesc gogoşile şi bucăţelele din centru în ulei încins. Se scot pe şerveţele de hârtie, ca să absoarbă excesul de ulei.
Se topeşte ciocolata pe baie de aburi şi se glazurează o parte din gogoşi. Cealaltă parte se decorează cu frişcă sau se prepară cu zahăr pudră.
Gogosele aromate
Pofta buna!