Gogosele cu banane si seminţe de susan
PrinteazaO reteta de gogosele cu banane si seminte de susan din: banane, ulei vegetal, zahar tos, praf de nuca de cocos, faina de orez, faina de porumb, seminte de susan, sare de mare si apa. Pentru a vă bucura din plin de ele, trebuie să le consumaţi imediat după preparare, când sunt crocante.
- 5-6 banane mari şi tari, dar coapte
- ulei vegetal sau de arahide, pentru prăjire în baie de ulei
- zahăr tos, pentru pudrat
aluat:
- 2 linguri de praf de nucă de cocos
- 100 g de făină de orez
- 100 g de făină de porumb
- 4 linguri de seminţe de susan
- 1 linguriţă de sare de mare fină
- 2 linguri de zahăr tos
- 225-275 ml de apă
Mod de preparare:
Preparaţi mai întâi aluatul. Puneţi într-un bol mare praful de nucă de cocos, făina de orez, făina de porumb, seminţele de susan, sarea şi zahărul şi amestecaţi-le bine. Faceţi o gaură în mijlocul acestui amestec şi turnaţi apa. Amestecaţi până când ingredientele se omogenizează, având grijă să nu rămână cocoloaşe în aluat. Acesta ar trebui să fie destul de gros.
Cu aproximativ 10 minute înainte de a servi, curăţaţi bananele şi tăiaţi-le în 3 sau 4 bucăţi. încingeţi un strat de ulei de 5-6 cm într-un wok sau într-o cratiţă cu fund gros. Pentru a testa dacă uleiul este suficient de fierbinte, puneţi puţin aluat în tigaie – acesta ar trebui să înceapă imediat să sfârâie.
Prăjiţi gogoşelele în mai multe reprize. Puneţi bucăţile de banană în aluat, pentru a le îmbrăca pe toată suprafaţa, apoi cufundaţi-le cu atenţie în uleiul încins. Prăjiţi-le câteva minute, până când se rumenesc pe toată suprafaţa, întorcându-le o singură dată. Scurgeţi-le şi scoateţi-le pe un platou pe care aţi aşezat hârtie-prosop. Păstraţi-le calde în timp ce le prăjiţi pe celelalte.
Presăraţi zahăr pudră pe gogoşelele crocante şi fierbinţi şi serviţi-le imediat.
Gogosele cu banane si seminţe de susan
Pofta buna!