Gogosele umplute cu crema de vanilie din: lapte, faina, drojdie, zahar, oua, unt, frisca, vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: un plic drojdie uscată 160 ml lapte 500 g făină 65 g zahăr tos 3 ouă 100 g unt un praf sare Pentru crema de vanilie: 360 ml lapte 100 g zahăr 35 g făină 4 gălbenuşuri 6 […]
Gogosele cu branza si arpagic
PrinteazaGogosele cu branza si arpagic din: unt, faina, oua, branza Ceddar, piper sau paprika, crema de branza, arpagic, sare si piper.
- 60 g unt
- 75 g făină cernută
- 2 ouă medii, bătute
- 30 g brânză Ceddar, rasă
- un vârf de cuţit de piper sau paprika
Pentru umplutura:
- 400 g cremă de brânză
- 3 linguri cu arpagic tocat
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Pune untul şi 150 ml apă într-o tigaie mică şi încălzeşte până se topeşte untul.
Lasă să dea în fiert, apoi adaugă rapid făina, ia tigaia de pe foc şi bate bine cu un tel, pentru a obţine un aluat mic,
Lasă-l să se răcească 5 minute, adaugă 1 ou bătut, amestecă bine, apoi adaugă treptat celălalt ou.
Incorporează 2 linguri de brânză şi paprika.
Incălzeşte cuptorul la 220°C. Tapetează cu hârtie de copt 2 tăvi. Cu o lingură ia din compoziţie şi pune în tăvi 16 gogoşele.
Presară deasupra brânza rămasă şi puţină paprika.
Coace gogoşile 25 de minute, întoarce-le şi mai coace-le 5 minute, până devin crocante. Lasă-le să se răcească.
Bate bine crema de brânză şi amestec-o cu arpagicul. Asezonează. Umple gogoşile cu această umplutură.
Gogosele cu branza si arpagic
Pofta buna!
poate iti place si:
Gogosele umplute cu crema de vanilie
Pofta buna!