Gogosele cu branza si sos de citrice
PrinteazaGogosele cu branza si sos de citrice din: branza, gris, zahar, oua, lamaie, vanilie, pesmet, unt, grapefruit, portocale, amidon, cardamom.
- 500 g brânză de vacă
- 150 g gris
- 50 g zahăr
- 2 ouă
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 1/2 linguriţă aromă de vanilie
- sare
- 100 g pesmet
- 25 g unt
- zahăr pudră
Pentru sos:
- 1 grapefruit
- 2 portocale (în total 400 ml suc)
- 120 g zahăr
- 2 linguri amidon alimentar
- scorţişoară
- 4 seminţe de cardamon
- aromă de vanilie
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru gomboţi într-un caston, se acoperă cu folie şi se lasă să stea 30 minute. Se încinge untul într-o tigaie şi se rumeneşte pesmetul.
Se pune apă cu puţină sare la fiert, când a dat în clocot, se pun gomboţurile modelate cu mâna umezită şi se fierb până când se ridică la suprafaţă. Se scot cu paleta de bucătărie şi se tăvălesc prin pesmet.
Pentru sos amidonul se amestecă cu 100 ml suc de fructe, restul de suc se pune la fiert împreună eu zahărul şi cu condimentele. Când a dat în clocot, se toarnă amidonul şi se îngroaşe sosul amestecând încontinuu.
Gogoselele se presară cu zahăr pudră şi se servesc cu sosul de citrice.
Pofta buna!