Gogoşele de cartofi
PrinteazaGogoşele de cartofi din: cartofi, unt, faina, apa, oua, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1/2 kg cartofi
- 50 g unt
- 2 linguri rase de făină
- 1 ceaşcă apă
- 2 ouă
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Separat, pui la fiert apa cu untul şi când dă în clocot adaugi făina şi amesteci repede. Mai fierbi 2-3 minute şi dai sosul deoparte.
După ce au fiert cartofii, îi treci prin maşina de tocat (sau îi pasezi ca pentru piure), îi adaugi în sosul alb, pui şi ouăle şi amesteci până omogenizezi totul. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi formezi gogoşele pe care le prăjeşti în ulei încins bine.
Gogoşele de cartofi
Poftă bună!