Gogosele coapte cu ceapa verde si cartofi
PrinteazaGogosele coapte cu ceapa verde si cartofi din: cartofi noi, faina, oua, lapte, ulei, drojdie, zahar, piper, sare, bicarbonat, ceapa verde.
- 1 kg cartofi noi
- 250 g făină
- 2 ouă
- 100 ml lapte dulce pasteurizat
- 100 ml ulei
- 10 g drojdie proaspătă
- 1 linguriţă zahăr
- piper măcinat
- sare
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
- 3 legături ceapă verde
Mod de preparare:
Decojeşti cartofii, îi speli şi îi pui la fiert pentru 20 de minute, în apă uşor sărată. Intre timp, pregăteşti o maia din drojdie, puţină făină, zahărul şi 50 ml lapte călduţ şi o laşi să crească la cald, 20 de minute. Scurgi cartofii, îi zdrobeşti şi îi laşi să se răcească.
Cureţi ceapa, o tai în rondele fine şi o încorporezi în jumătate din pasta rece de cartofi, împreună cu 50 ml ulei, sare şi piper măcinat. Amesteci făina cu maiaua, un ou bătut, puţină sare, bicarbonatul stins cu restul de lapte călduţ şi restul de pastă de cartofi.
Frămânţi puţin aluatul şi îl întinzi pe masa de lucru presărată cu făină, sub forma unui dreptunghi gros de 7-8 mm. Tai 12 pătrate pe care vei repartiza umplutura de cartofi. Acoperi umplutura cu aluatul şi formezi gogoşele pe care le aşezi în tava unsă cu unt.
Le ungi cu ou bătut şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute, până când se rumenesc frumos. Le serveşti ca gustare.
Pofta buna!