Gogosele cu crema de vanilie

Printeaza

Gogosele cu crema de vanilie din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, sare, ou, galbenus, unt, budinca de vanilie, zahar vanilinat, lapte si rom.

Ingrediente:

aluat:

  • 10 g drojdie
  • 60 g zahar pudra
  • 150 ml lapte caldut
  • 300 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 80 g unt topit

crema:

  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 50 g zahar
  • 750 ml lapte
  • 1 lingura rom

 

Mod de preparare:

Se zdrobeşte cubul de drojdie şi se dizolvă în 4 linguri de lapte călduţ, adăugând 1 linguriţă de zahăr şi 1 lingură de făină; se lasă să crească la căldură cca 15 min.

Intr-un castron, se amestecă restul de făină cu zahărul rămas şi sare; se adaugă maiaua, oul şi gălbenuşul, apoi restul de lapte călduţ şi 1/2 din cantitatea de unt; se frământă aluatul şi se lasă să crească la căldură cca 1 oră, timp în care îşi va dubla volumul.

Pe planşeta tapetată cu făină se mai frământă o dată aluatul şi se împarte în mai multe părţi.

Se modelează din ele cârnăciori şi se taie în bucăţele cu cuţitul; se rotunjesc cu degetele.

Se unge o formă cu unt. Se aşază bucăţelele înăuntru, una lângă alta şi se unge fiecare cu unt; se lasă să crească la căldură cca 12 min.

Se coc cca 25 min. în cuptorul încins la 185 °C.

Se dizolvă praful de budincă în 150 ml lapte, adăugându-se zahăr tos şi zahăr vanilinat.

Se dă în clocot restul de lapte, se adaugă compoziţia de budincă şi se lasă să fiarbă 2 min. amestecând.

Se înglobează romul. Gogoşelele se servesc pe farfurii; peste ele se toarnă crema fierbinte de vanilie.

 

Gogosele cu crema de vanilie

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. ahh de cand n-am mai facut gogosi…mmm

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.