Gogosele cu crema de vanilie
PrinteazaGogosele cu crema de vanilie din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, sare, ou, galbenus, unt, budinca de vanilie, zahar vanilinat, lapte si rom.
Ingrediente:
aluat:
- 10 g drojdie
- 60 g zahar pudra
- 150 ml lapte caldut
- 300 g faina
- sare
- 1 ou
- 1 galbenus
- 80 g unt topit
crema:
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 1 plic zahar vanilinat
- 50 g zahar
- 750 ml lapte
- 1 lingura rom
Mod de preparare:
Se zdrobeşte cubul de drojdie şi se dizolvă în 4 linguri de lapte călduţ, adăugând 1 linguriţă de zahăr şi 1 lingură de făină; se lasă să crească la căldură cca 15 min.
Intr-un castron, se amestecă restul de făină cu zahărul rămas şi sare; se adaugă maiaua, oul şi gălbenuşul, apoi restul de lapte călduţ şi 1/2 din cantitatea de unt; se frământă aluatul şi se lasă să crească la căldură cca 1 oră, timp în care îşi va dubla volumul.
Pe planşeta tapetată cu făină se mai frământă o dată aluatul şi se împarte în mai multe părţi.
Se modelează din ele cârnăciori şi se taie în bucăţele cu cuţitul; se rotunjesc cu degetele.
Se unge o formă cu unt. Se aşază bucăţelele înăuntru, una lângă alta şi se unge fiecare cu unt; se lasă să crească la căldură cca 12 min.
Se coc cca 25 min. în cuptorul încins la 185 °C.
Se dizolvă praful de budincă în 150 ml lapte, adăugându-se zahăr tos şi zahăr vanilinat.
Se dă în clocot restul de lapte, se adaugă compoziţia de budincă şi se lasă să fiarbă 2 min. amestecând.
Se înglobează romul. Gogoşelele se servesc pe farfurii; peste ele se toarnă crema fierbinte de vanilie.
Gogosele cu crema de vanilie
Pofta buna!
ahh de cand n-am mai facut gogosi…mmm
Imi plac