Gogoşele cu carne de vacă cu garnitură de spaghete cu caşcaval
PrinteazaGogoşele cu carne de vacă cu garnitură de spaghete cu caşcaval
- 600 g carne de vacă
- 150 g zarzavat
- 1 ceapă
- 1 1/2 lingură bulion
- 1 1/2 pahar vin
- 1 1/2 lingură făină
- sare
- piper
- 3/41 apă
- cimbru
- 250 g spaghete
- 120 g şvaiţer sau caşcaval ras
- 60 g unt
- 80 g ulei de prăjit
Mod de preparare:
Carnea întragă se prăjeşte pe ambele părţi. Separat se face un rîntaş cu idei şi făină şi se stinge cu apă. Se pun apoi vinul, cimbrul, sarea, zarzavatul şi ceapa .sotate, carnea, bulionul şi se fierb o oră la foc moderat sub capac.
Carnea se scoate, se taie mărunt şi se amestecă cu sosul strecurat (care trebuie să fie gros) şi se dă la rece.
Se fac apoi gogoşelele, se înmoaie prin compoziţia fluidă (v. reţeta) şi se prăjesc în ulei fierbinte.
Separat se servesc spaghetele fierte, strecurate, amestecate cu unt şi caşcaval ras.
Pofta buna!