Gogosele cu cartofi

Printeaza

Gogosele cu cartofi din: cartofi, faina, drojdie, zahar, ulei, lapte, zahar vanilat, sare, gem de capsuni, ou.

Ingrediente:Gogosele cu cartofi

  • 500 g cartofi albi
  • 150 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 100 gzahăr
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • 50 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf sare
  • 200 g gem de căpşuni sau vişine
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb în coajă. Se lasă să se răcorească, se decojesc şi se pasează. Se frământă un aluat din făina amestecată cu drojdie, zahărul topit în lapte cald, 1 ou şi sare; se adaugă cartofii mărunţiţi şi se omogenizează bine.

Se întinde o foaie subţire de aluat şi se decupează din ea rondele cu buza unui pahar. Se prăjesc rondelele în ulei încins şi se scot pe prosop de hârtie, ca să se scurgă de excesul de grăsime. Se lasă să se răcească.

Se unge câte o rondea rece cu un strat de gem, apoi urdă se acoperă cu altă rondea. Se decorează cu cireşe confiate sau petale de trandafir glasate şi se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.