Gogosele cu crema de vanilie
PrinteazaGogosele cu crema de vanilie din: apa, ulei, faina, sare, oua, budinca de vanilie, zahar, lapte, esenta de vanilie, topping de ciocolata.
Pentru gogosele:
- 250 ml apă
- 120 ml ulei
- 300 g făină
- 1 vârf cuţit sare
- 4 ouă
Pentru cremă:
- 2 ouă
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 6 linguri zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 500 ml lapte
- esentă de vanilie
- topping de ciocolata pentru decor
Mod de preparare:
Pui apa cu uleiul şi sarea la fiert pe foc mic. Atunci când clocoteşte, adaugi foată faina odată şi amesteci energic până se încorporează şi se desprinde de pe pereţii vasului.
Laşi să se mai răcească, după care adaugi ouăle rând pe rând, amestecând bine după fiecare. Iei cu linguriţa din compoziţie şi pui în tavă mici grămăjoare.
Le introduci în cuptor pentru 25 de minute. In primele 10 minute, focul trebuie să fie mai iute şi nu trebuie să deschizi uşa cuptorului.
Pentru cremă, amesteci cele două ouă cu zahărul, zahărul vanilat şi praful de budincă, după care adaugi laptele şi esenţa de vanilie. Aşezi pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă.
Tai gogoşelele şi le umpli cu crema fierbinte. La final, le decorezi cu topping de ciocolată.
Pofta buna!