Gogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi
PrinteazaGogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi
- 1 fazan mare (sau bibilică)
- 1 1/2 lingură de făină
- 80 g slănină
- 1 lingură de coniac
- piper
- sare
- 50 g ulei
- 600 g bureţi muraţi
Mod de preparare:
Fazanul (sau bibilica) se lasă 2-3 zile la rece să se fezandeze. Se spală cu un şervet muiat în vin, se dă sare şi piper şi se frige cu slănină, înăbuşit.
Cînd este gata, se scoate şi se dă la rece. Din fond se face un sos brun cu făină, supă şi coniac. Carnea se taie julien, se amestecă cu sosul şi se dă la rece.
Se fac gogoşelele, se înmoaie prin compoziţia fluidă şi se prăjesc în ulei încins.
Se servesc cu bureţi muraţi.
Pofta buna!