Gogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi

Printeaza

Gogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi

Ingrediente:Gogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi

  • 1 fazan mare (sau bibilică)
  • 1 1/2 lingură de făină
  • 80 g slănină
  • 1 lin­gură de coniac
  • piper
  • sare
  • 50 g ulei
  • 600 g bureţi muraţi

 

Mod de preparare:

Fazanul (sau bibilica) se lasă 2-3 zile la rece să se fezandeze. Se spală cu un şervet muiat în vin, se dă sare şi piper şi se frige cu slănină, înă­buşit.

Cînd este gata, se scoate şi se dă la rece. Din fond se face un sos brun cu făină, supă şi coniac. Carnea se taie julien, se amestecă cu sosul şi se dă la rece.

Se fac gogoşelele, se înmoaie prin compoziţia fluidă şi se prăjesc în ulei încins.

Se servesc cu bureţi muraţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.