Gogoşele cu gem de afine
PrinteazaO reteta delicioasa de gogosele cu: afine, apa, zahar, suc de lamaie, faina, sare, praf de copt, zahar pudra, unt, oua, lapte, stafide.
- 375 g afine proaspete sau congelate
- 100 ml apă
- 300 g zahăr
- 3 linguri de suc de lămâie
Ingrediente aluat:
- 450 g făină
- un pic de sare
- 20 g praf de copt
- 25 g zahăr pudră
- 75 g unt
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- 75 g stafide (opţional)
Pentru un luciu crocant (opţional)
- 1 ou mic bătut
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Puneţi afinele într-un vas pe foc. Lăsaţi să fiarbă şi apoi zdrobiţi fructele. Adăugaţi sucul de lămâie şi zahărul şi fierbeţi 5 minute. Turnaţi dulceaţa fierbinte în borcan şi acoperiţi-l.
Pentru a face gogoşelele încălziţi cuptorul la 230 °C. Intr- un castron puneţi făina, sarea, praful de copt şi zahărul, apoi amestecaţi. Adăugaţi şi untul.
In alt castron amestecaţi ouăle cu laptele. Din acest amestec lichid adăugaţi 60 ml în primul bol şi mixaţi până obţineţi un amestec lichid. Dacă este nevoie mai adăugaţi amestec lichid.
Puneţi aluatul pe o suprafaţă de lucru pudrată cu făină şi întindeţi o foaie cu o grosime de 2-5 cm.Tăiaţi cu o formă rotundă cercuri cu diametrul de 5 cm.
Coaceţi la cuptor timp de 7-10 minute. Le puteţi servi cu unt şi gem sau chiar cu frişcă.
Gogoşele cu gem de afine
Pofta buna!