Gogosele cu iaurt
PrinteazaGogosele cu iaurt
Ingrediente:
- 600 g iaurt
- 3 ouă
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 50 g zahăr
- 500 g făină
- 5 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 1 plic cu zahăr pudră
- 1 linguriţă cu suc de lămâie
- 1 linguriţă cu esenţă de rom
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Intr-un castron, bate bine iaurtul cu ouăle, esenţa de rom, sucul de lămâie, zahărul şi zahărul vanilat.
Adaugă praful de copt şi sare. Presară făina proaspăt cernută. Amestecă energic pentru a nu se forma cocoloaşe.
Compoziţia rezultată trebuie să fie de consistenţa unei smântâni mai groase, ia cu linguriţa din compoziţie şi pune in uleiul încins.
Intoarce rapid gogoşelele şi pe cealaltă parte. Scoate-le pe un şervet absorbant, după care pudrează-le din belşug cu zahăr pudră.
Pofta buna!