Gogosele cu miere si vanilie
PrinteazaGogosele cu miere si vanilie din: unt, sare, faina, vanilie, oua.
- 4 căni apă
- 1 cană unt
- sare
- 2 căni făină
- 1 lămâie
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 6 ouă
Mod de preparare:
Se pun la foc 4 căni apă cu 1 cană unt şi puţină sare. Când începe să fiarbă, se toarnă încet, în ploaie, 2 căni făină şi se amestecă încontinuu, până se îngroaşă.
Se dă la o parte, se lasă câteva minute să se răcească, apoi se adaugă coaja rasă de la 1 lămâie, 1 fiolă esenţă de vanilie şi 6 ouă, unul câte unul, amestecând continuu.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se pune câte o lingură plină cu compoziţie. Se rumenenesc gogoşelele, se scot, se aşază pe un platou şi se picură deasupra miere şi scorţişoară.
Se servesc atât calde, cât şi reci.
Pofta buna!