Gogosele cu migdale
PrinteazaGogosele cu migdale din: unt, zahar, galbenus, migdale, lichior, faina, praf de copt, lichior, faina.
- 175 g unt
- 125 g zahăr
- 8 gălbenuşuri
- 200 g migdale măcinate
- 9 linguri de lichior de migdale
- 500 g făină
- 2 linguriţe de praf de copt
- făină pentru suprafaţa de lucru
- grăsime pentru prăjit
- zahăr cu scorţişoară
Mod de preparare:
Intr-un vas să bate spumă untul moale împreună cu gălbenuşurile şi cu zahărul. Se adaugă amestecând migdalele şi lichiorul.
Făina se amestecă cu praful de copt. Jumătate din cantitate se înglobează cu mixerulîn amestecul cu migdale, restul prin frământare. Aluatul se frământă bine, apoi se păstrează la rece circa 10 minute.
Aluatul se întinde în strat de un centimetru pe o suprafaţă de lucru acoperită cu făină. Cu ajutorul unei matriţe mici se decupează gogoşele de forma migdalelor. Totodată, aluatul se poate tăia romburi cu o rotiţă specială.
Grăsimea se încălzeşte la 180 °C. Gogoşelele se prăjesc pe rând până devin aurii pe toate părţile, apoi se scot, se scurg de ulei pe prosoape de hârtie şi se tăvălesc prin zahăr cu scorţişoară cât mai sunt încă calde.
Gogosele cu migdale
Pofta buna!