Gogoşele cu peşte afumat cu garnitură de măsline umplute cu anşoa
PrinteazaGogoşele cu peşte afumat cu garnitură de măsline umplute cu anşoa
- 450 g peşte afumat (somn, chef al sau păstrăv)
- 300 g anghinară sau napi
- 1 1/2 pahar lapte
- cayenne sau boia
- sare
- 1lingură făină
- 80 g unt
- 150 g măsline mari
- puţină pastă de anşoa
- un păhărel lichior de cireşe
Mod de preparare:
Se face un sos alb din unt, făină, lapte, cayenne, lichior de cireşe şi anghinare sau napii fierţi 5 minute.
Peştele se taie julien, se amestecă cu sosul şi se dă la rece.
Se fac gogoşelele, se înmoaie prin compoziţia fluidă (v. reţeta) şi se prăjesc în ulei încins.
Se servesc cu măsline umplute cu anşoa.
Pofta buna!