Gogoşele cu spanac cu garnitură de file afumat
PrinteazaGogoşele cu spanac cu garnitură de file afumat
- 1,200 g spanac
- 150 g caşcaval
- 1 1/2 pahar lapte
- 3-4 lingură făină
- 180 g unt
- sare
- nucşoară rasă
- 3 ouă
- 220 g file afumat
- 3 căţei usturoi
- ulei
Mod de preparare:
Spanacul curăţat se fierbe 6 minute în apă clocotită cu sare. Se strecoară, se spală, se stoarce bine şi se toacă cu un cuţit. Din făină, unt şi lapte se face un sos alb şi se amestecă cu spanacul, nucşoara, sarea, usturoiul tocat, 3 ouă fierte tari, tăiate mărunt şi caşcavalul ras.
Cînd s-a răcit se fac gogoşelele, se înmoaie prin compoziţie fluidă (v. reţeta) şi se prăjesc în ulei încins.
Se aşază pe platou cu felii de file încălzite in unt.
Pofta buna!