Gogosele de branza
PrinteazaGogosele de branza din: branza, oua, coaja de lamaie, zahar tos.
- 300 g brânză telemea rasă pe râzătoare sau bine pisată cu furculiţa
- 3 ouă întregi
- coaja rasă de la o lămâie
- 6 linguri zahăr tos bine dizolvat cu un pahar mic (sau 1/2 pahar mare) de lapte
Mod de preparare:
Amesteci bine totul cu lingura (nu frămânţi cu mâna), adaugi făină şi 1 linguriţă rasă de bicarbonat, până vei obţine un aluat tare.
Intr-o cratiţă pui ulei să se încingă (circa 3 degete), astfel încât gogoşelele să fiarbă în ulei. Apoi, cu o linguriţă pe care înainte o cufunzi în uleiul din cratiţă, pui cotă în uleiul încins (cam 1/2 linguriţă).
Intorci gogoşelele pe o parte şi pe alta până se rumenesc, apoi le scoţi cu spumiera sau cu o furculiţă (fără a le înţepa).
Pofta buna!