Gogosele de cartofi cu cascaval
PrinteazaGogosele de cartofi cu cascaval din: cartofi, faina, oua, cascaval, ulei, sare.
Ingrediente :
- 6-8 cartofi
- 150 g făină
- 3 ouă
- 100 g caşcaval
- 200 ml ulei pentru prăjit
- sare
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai felii şi îi fierbi în apă cu sare la foc iute. Fierţi, îi strecori şi îi laşi în strecurătoare 10-15 minute să se răcorească după care îi treci prin maşina de tocat. Adaugi făina, ouăle, caşcavalul ras, sare şi amesteci.
Din această compoziţie, faci gogoşele mici (ca la perişoarele pentru ciorbă) pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în baie de ulei încins. Sunt bune şi ca aperitiv şi ca garnitură.
Pofta buna!