Gogoşele de post
PrinteazaGogoşele de post din: faina, apa, zahar, miere, bicarbonat, nuci, sare, ulei.
- 400 g făină
- 500 ml apă
- 100 g zahăr
- 50 g miere de albine
- o linguriţă de bicarbonat
- 50 g nuci sau alune măcinate
- un praf de sare
- 1/2 linguriţă de ulei
Mod de preparare:
Apa şi praful de sare se pun la foc mic, doar până clocotesc, apoi se toarnă treptat peste făină, amestecând încontinuu. Se adaugă bicarbonatul şi se amestecă până când se obţine un aluat.
Se ia puţină cocă şi se formează gogoşele, după care se ung mâinile cu ulei şi fiecare gogoşică în parte. Se aşază gogoşelele strâns lipite în tava de la aragaz şi se bagă în cuptor.
Separat se face un sirop din un pahar şi jumătate de apă, zahăr, miere şi se dă la foc până când acesta clocoteşte. Când gogoşelele sunt rumenite, se stinge focul, se toarnă peste ele siropul şi se ţin în cuptorul încins pentru ca acesta să fie bine absorbit.
Când sunt gata, se pun pe un platou şi se ornează cu nucă măcinată.
Gogoşele de post
Pofta buna!