Gogoşele de post

Printeaza

Gogoşele de post din: faina, apa, zahar, miere, bicarbonat, nuci, sare, ulei.

Ingrediente:Gogoşele de post

  • 400 g făină
  • 500 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 50 g miere de albine
  • o linguriţă de bicarbonat
  • 50 g nuci sau alune măcinate
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriţă de ulei

 

Mod de preparare:

Apa şi praful de sare se pun la foc mic, doar până clocotesc, apoi se toarnă treptat peste făină, amestecând încontinuu. Se adaugă bicarbonatul şi se amestecă până când se obţine un aluat.

Se ia puţină cocă şi se formează gogoşele, după care se ung mâinile cu ulei şi fiecare gogoşică în parte. Se aşază gogoşelele strâns lipite în tava de la aragaz şi se bagă în cuptor.

Separat se face un sirop din un pahar şi jumătate de apă, zahăr, miere şi se dă la foc până când acesta clocoteşte. Când gogoşelele sunt rumenite, se stinge focul, se toarnă peste ele siropul şi se ţin în cuptorul încins pentru ca acesta să fie bine absorbit.

Când sunt gata, se pun pe un platou şi se ornează cu nucă măcinată.

Gogoşele de post

Gogosele_de_post

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.