Gogoşele de şvaiţer
PrinteazaGogoşele de şvaiţer
- 250 g şvaiţer
- 3 albuşuri
- 200 g unt
- 200 g ulei
Mod de preparare:
Radem şvaiţerul pe o râzătoare deasă şi îl punem într-un castron. Batem spumă trei albuşuri pînă se ţin bine pe tel şi le turnăm peste şvaiţer.
Amestecăm cu lingura pînă se uneşte albuşul cu şvaiţerul. Cu mîna unsă cu grăsime facem din compoziţie cocoloaşe de mărimea unei prune.
Inainte de masă, amestecăm untul cu uleiul (întîi se topeşte untul, se ia numai partea grasă de deasupra, lăsînd zerul, după aceea se a-mestecă cu uleiul).
Încingem bine grăsimea şi punem gogoşelele. Cind sînt rumenite, le scoatem pe o farfurie tapetată cu hîrtie.
Dacă scoatem toate gogoşelele din tigaie, grăsimea pentru prăjit se poate arde foarte uşor, de aceea lăsăm cîteva în grăsime pînă punem altele. Gogoşelele se servesc calde.
Pofta buna!