Gogoşele din peşte cu boia dulce

Printeaza

O reteta de gogosele din peste cu boia dulce din: peste spada, faina, salvie, usturoi, boia dulce, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Gogoşele din peşte cu boia dulce

  • 500 g peşte-spadă
  • 150 g făină
  • 10 frunze de salvie
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguriţe de boia dulce
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare si piper negru

 

Mod de preparare:

Scoateţi pielea peştelui şi tăiaţi-l cubuleţe. într-un castron, amestecaţi făina, două lin­guri de ulei, sare, piper şi suficientă apă pentru a obţine o cremă destul de groasă. Spălaţi şi uscaţi salvia, apoi rupeţi frunzele cu mâna, păstrându-le pe cele mai verzi pentru ornat.

Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Peste cremă puneţi peştele, salvia mărunţită şi usturoiul, apoi amestecaţi bine totul. Incingeţi într-o tigaie termorezistentă ulei de măsline din abundenţă şi puneţi la prăjit luând cu lingura din compoziţia pregătită.

In timp ce gogoşelele se prăjesc, întoarceţi-le de mai multe ori ca să se rumenească uniform. Scoateţi-le şi scurgeţi-le cu o spumieră, apoi aşezaţi-le pe hârtie de bucătă­rie absorbantă, ca să piardă din grăsime. Puneţi sare şi piper şi presăraţi cu boia dulce. Serviţi-le imediat, ornând farfuria cu frunze de salvie întregi.

Gogoşele din peşte cu boia dulce

Gogoşele din peşte cu boia dulce

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.