Gogoşele din peşte cu boia dulce
PrinteazaO reteta de gogosele din peste cu boia dulce din: peste spada, faina, salvie, usturoi, boia dulce, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 500 g peşte-spadă
- 150 g făină
- 10 frunze de salvie
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguriţe de boia dulce
- ulei extravirgin de măsline
- sare si piper negru
Mod de preparare:
Scoateţi pielea peştelui şi tăiaţi-l cubuleţe. într-un castron, amestecaţi făina, două linguri de ulei, sare, piper şi suficientă apă pentru a obţine o cremă destul de groasă. Spălaţi şi uscaţi salvia, apoi rupeţi frunzele cu mâna, păstrându-le pe cele mai verzi pentru ornat.
Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Peste cremă puneţi peştele, salvia mărunţită şi usturoiul, apoi amestecaţi bine totul. Incingeţi într-o tigaie termorezistentă ulei de măsline din abundenţă şi puneţi la prăjit luând cu lingura din compoziţia pregătită.
In timp ce gogoşelele se prăjesc, întoarceţi-le de mai multe ori ca să se rumenească uniform. Scoateţi-le şi scurgeţi-le cu o spumieră, apoi aşezaţi-le pe hârtie de bucătărie absorbantă, ca să piardă din grăsime. Puneţi sare şi piper şi presăraţi cu boia dulce. Serviţi-le imediat, ornând farfuria cu frunze de salvie întregi.
Gogoşele din peşte cu boia dulce
Poftă bună!